Menu

Rijtest bij CBR Arnhem

Als u een rijtest moet afleggen bij het CBR, hoe komt u dan aan een auto met dubbele bediening? U kunt bij Verkeersschool Cees Vendrik prima terecht om een lesauto te huren voor een rijtest Arnhem.

Daarnaast kunt u kiezen voor de optie om de lesauto gedurende een uur te leren kennen, u went dan aan de auto. Dit uur is inclusief aanwezigheid van de instructeur.

Kosten autohuur voor de rijtest Arnhem € 132,- .
Optie : een uur de auto leren kennen € 58,-.

Hoe gaat u te werk: u neemt contact op met verkeersschool Cees Vendrik. De verkeersschool verzorgt de aanvraag en stelt een geschikte auto ter beschikking om de rijtest mee te rijden.
Is het niet nodig dat U met een rijles auto (dubbele bediening) de rijtest moet afleggen; dan kan U ook zelf de rijtest aanvragen; maar over het algemeen heeft men altijd een rijles auto nodig (Veiligheid CBR Medewerkers).

Wat houdt een rijtest bij het CBR nu eigenlijk in?

Afhankelijk van uw situatie roept het CBR u op voor een rijtest.

Een rijtest is bedoeld om in de praktijk te beoordelen of iemand op een veilige en verantwoorde manier aan het verkeer kan deelnemen. Een rijtest is nodig bij bepaalde gezondheidsproblemen of beperkingen. Dit beoordeelt het CBR op basis van uw Eigen verklaring en informatie van de medisch specialist. Als een rijtest in uw situatie nodig is krijgt u hiervoor een oproep van het CBR. In die oproep staat wanneer, waar en bij wie u verwacht wordt. In de oproep staat ook of u met uw eigen auto mag komen of met een lesauto.

Hoe gaat een rijtest bij het CBR?

De meest voorkomende gezondheidssituaties hebben wij voor u op een rij gezet: mag ik rijden als…

Kosten rijtest Arnhem

U betaalt geen kosten voor de rijtest Arnhem. Moet u een lesauto huren via uw autorijschool in Arnhem voor de rijtest? Dan betaalt u die kosten zelf. Wat kunt u verwachten?

Na een korte kennismaking gaat u met de deskundige van het CBR de weg op voor de rijtest. Tijdens de rit kijkt de deskundige of u het voertuig op verantwoorde wijze kunt bedienen en besturen en of u goed reageert in verschillende verkeerssituaties. De deskundige toetst uw rijgeschiktheid op een aantal punten, bijvoorbeeld:

  • Bent u in staat om het voertuig veilig en verantwoord te bedienen?
  • Bent u in staat om uw omgeving voldoende waar te nemen, eventueel met behulp van de verplicht aanwezige spiegels?
  • Bent u in staat om het voertuig verantwoord te besturen?
  • Reageert u veilig en adequaat op het verkeer om u heen?
  • Kunt u de belangrijkste verkeersregels nog voldoende toepassen?

Hoe de test precies wordt ingericht, hangt af van uw medische situatie. Dit wordt met u besproken tijdens de kennismaking.

Resultaat van de rijtest

Na afloop van de rijtest hoort u direct hoe het is gegaan. Vaak is één rijtest voldoende voor de beoordeling van uw rijgeschiktheid, soms zijn er meerdere rijtesten nodig. Zodra het resultaat van de rijtest is verwerkt, ontvangt u schriftelijk ons besluit over uw rijgeschiktheid. Rijden met gezondheidsproblemen of een beperking.

In veel gevallen mag u (blijven) rijden. Met sommige gezondheidsproblemen of beperkingen niet. Of u moet bepaalde maatregelen nemen om te mogen rijden. Bijvoorbeeld een bril dragen. Of uw auto laten aanpassen.

Auto of motor aanpassen

De deskundige van het CBR stelt vast welke aanpassingen voor u noodzakelijk zijn om te mogen (blijven) rijden. Hierbij wordt gekeken naar uw fysieke mogelijkheden. Wij raden u aan om altijd te wachten op de beslissing van het CBR over uw rijgeschiktheid, voordat u aanpassingen aan uw voertuig laat doen.

Meer over aanpassingen aan een auto:www.autoaanpassers.nl
Meer over aanpassingen aan een motor:www.mmvg.nl

Rijles in een aangepast voertuig

U kunt ook rijlessen nemen en examen doen in een aangepaste auto. Er zijn rijscholen die hierin gespecialiseerd zijn. Zoek een rijschool bij u in de buurt.

Download hier: Rijtestvoorwaarden
Download hier: Rijgeschiktheid

Neem contact op

Wil je meer informatie over verkeersschool Cees Vendrik? Of wil je meer weten over het halen van jouw rijbewijs? Neem dan contact op via ons contactformulier of bel direct 026 – 76 000 44.

Ga naar contact